Екскурзия до НИШ

Една от почивките на път за Ниш Челе Кула е един от най-морбидните паметници след манастирите, които пазят черепите на убити хайдути. При битката при Чегар от 1809 г. за освобождението на Сърбия от турско робство войводата Стефан Синделич в отчаянието си се обръща на камикадзе срещу турските укрепления, като взривява барутните складове. Убива себе си, 4000 от своите хора … Continue reading »

В навечерието на 01.11. – Денят на народните будители на гости в СУ „Д-р Петър Берон бе професор Марко Марков.

В навечерието на 01.11. – Денят на народните будители на гости в СУ „Д-р Петър Берон бе професор Марко Марков. По стар български обичай бе посрещнат с погача и шарена сол. Групата за народно пеене към училището под ръководството на Иван Цветков поздрави професор Марков с  две народни песни, които го накараха да се просълзи. … Continue reading »

С настоящата презентация начални учители от СУ „Д-р Петър Берон“ взеха участие в българо-унгарска конференция и обмяна на опит с училища и детски градини на тема: „Актуални модели и практики в училищното и предучилищното образование“

„Използвай въображението си, твори, бъди новатор!” Няма дете, което да не желае да се изяви. Няма дете, което да не иска да бъде забелязано               След детската градина училището е първото място, където се докосваме до светлината на познанието. А всеки учебен ден е поредното стъпало към по-достойно бъдеще за нашите деца. Защото без … Continue reading »

След осъществения видеомост…

След осъществения видеомост между ученици от СОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Червен бряг и ученици от Школа №5 – гр. Таганрог, Русия, се получи писмо от Дмитрий Куличов – специалист в отдела за международни връзки в администрацията на гр. Таганрог. Господин Куличов благодари на българските учениците за участието им в проекта „Наследството на Кирил и … Continue reading »

Прием в първи клас за учебната 2016/2017 година

Средно общообразователно училище „Д-р Петър  Берон“ гр. Червен бряг   УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР: /ЕМИЛ ГОРАНОВ/   КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР НА КАНДИДАТИТЕ В І КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА    С цел да не се създава обществено напрежение и във връзка със задоволяване интересите на ученици и родители определяме критерии, с които не ограничаваме родители и настойници … Continue reading »

Пореден спортен успех

На 23.03.2016 г. ученици от VІІІ-Х клас на СОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Червен бряг с ръководител Митко Трифонов, взеха участие в областен кръг на състезание по „Волейбол“ в спортна зала „Спартак“ гр. Плевен, които се класираха на първо място и придобиха право за участие в зонален кръг.

На 25 март 2016 г. се проведе видеомост…

На 25 март 2016 г. се проведе видеомост по скайп на ученици от СОУ „Д-р Петър Берон“  гр. Червен бряг и ученици от Школа №5 – гр. Таганрог, Русия. По този начин училището стана партньор на руското училище в проекта му „Наследството на Кирил и Методий в съвременния свят“. В срещата взеха участие ученици от … Continue reading »